برگزاری جلسات همفکری و برنامه ریزی فعالیت‌ها در جهت همتایاران سلامت روان در دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی

در راستای اجرای سیاست‌های کلی سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری "طرح همتایاران" مبنی بر افزایش آگاهی، مسؤلیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تامین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی شکل گرفت

طرح همتایاران برای پیشگیری از شیوع آسیب‌های روانی و اجتماعی و کمک به ارتقاء سلامت روانی اجتماعی دانشجویان شکل گرفت. از اهداف اختصاصی می‌توان به شکل‌گیری همتایاران، فعال‌سازی رفتاری دانشجویان، تقویت برنامه‌های مشارکتی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، تقویت روحیه، مددرسانی و تعاون به منظور ارتقاء و بهبود زندگی دانشجویی، ترویج سالم زیستی، تلاش برای ایجاد احساس مسؤلیت جمعی، افزایش مهارتهای فردی و اجتماعی، تسهیل هویت یابی اجتماعی ازطریق تجربه‌اندوزی و ایفای نقش‌های فعال اجتماعی بین دانشجویان اشاره کرد.

در همین راستا اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان هر ساله، در دو بازه زمانی ( نیمه اول و دوم سال تحصیلی) طی فراخوان اعلامی در کانال مفدا دانشگاه به جذب اعضا در گروه همتایاران سلامت روان می‌نماید.

با شروع سال تحصیلی 1401-1400 تمامی دفاتر مشاوره‌ای دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها اقدام به برگزاری نشست با گروه همتایاران سلامت روان نمودند، در این نشست‌ها کارشناسان دفاتر مشاوره ضمن معرفی خدمات و فعالیت‌های اداره مشاوره به هم اندیشی با همتایاران پرداختند.

ازجمله بحث‌های مورد گفتگو ؛ نحوه برقراری رابطه حسنه با دانشجویانی که نیازمند خدمات در حوزه مشاوره هستند، شناسایی دانشجویان در معرض آسیب و آسیب دیده، مشارکت در ارائه خدمات در زمینه هدایت‌های تحصیلی، آموزشی ، شغلی و توانبخشی، مشارکت در پایش وضعیت روان‌شناختی دانشجویان، تهیه و توزیع جزوات اطلاع‌رسانی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، تشکیل گروه‌های پرورش تفکر خلاق وایده‌پردازی، فعالیت‌های مرتبط با توانبخشی و مجموعه فعالیت‌هایی در حوزه سلامت روان اشاره کرد.

قابل ذکر است: در حال حاضر گروه همتایاران سلامت روان دارای 153 عضو فعال می باشد.

۱۹ مهر ۱۴۰۰ ۱۴:۰۱